Het risico om jezelf te zijn

Ik weet nog, toen ik een jaar of 30 was, dat ik voelde dat ik uit mijn schulp moest kruipen. Een depressief gevoel had zich langzaam maar zeker aan mij opgedrongen. Het leven dwong mij om mijzelf aan te kijken en risico's te gaan nemen. Wat dat betreft is het leven best hard, maar tegelijkertijd zorgt het leven op deze manier voor ons. Zo zie ik dat althans. Het leven wil geleefd worden, het leven wil zichzelf kunnen ervaren en dat is merkbaar in onze gevoelens. We hebben te leren om over onze angsten heen te stappen en het leven aan te gaan. Het risico lopen dat we gaan ontdekken dat we een prachtig mens zijn en tegelijkertijd dat anderen ons daarop helaas zouden kunnen afwijzen. Herkenbaar? Ik hoor het graag van je.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven