Het valt soms niet mee...

Zit het een beetje tegen en klaag ik daarover naar mijn vrouw. Krijg ik vriendelijk doch stevig van haar te horen dat ik nogal in een slachtoffer rol zit. Op zo’n moment is dat echter nauwelijks in te nemen, merkte ik. En dat te merken maakte me woest. Pfff…. Er kwam een stevige vloek uit mijn mond en ik beende weg om mij weer te richten op mijn werk. Ik voelde ook de kracht van de boosheid en die bracht me dichter bij mezelf, weer terug waar ik wilde zijn. De boosheid maakte dat ik helderder werd, dat ik voelde wat belangrijk was en dat ik mijn taken daardoor effectiever kon uitvoeren. Gewoon doen wat gedaan moest worden en daarover niet klagen. Dat bleek een effectieve ‘interventie’ van haar. Dankjewel lieve vrouw. Samen komen we er wel. x


Foto: Met dank aan Wix