Woede en dankbaarheid

WHAAAAA!!! De schilders aan de overkant stopten misschien even met hun werkzaamheden toen ze de rauwe schreeuw hoorden.


Het was een warme zomerse dag en het raam van mijn praktijkruimte stond wijd open. Tegenover mij stond een intelligente vrouw van middelbare leeftijd. Ze was boos, heel boos! Woedend! Ik merkte dat ik geraakt en onder de indruk was, ik stond te trillen op mijn benen. Het gezicht van de vrouw was rood aangelopen en ze huilde van woede en verdriet. De schreeuw had bij haar voor een beetje opluchting gezorgd maar niet het effect dat ik ermee wilde uitnodigen. Ik vroeg haar om met haar voeten te stampen en woorden te geven aan haar gevoel. Dat hielp haar om in haar lichaam te zakken. De spanning in haar lichaam nam af, er kwam weer wat ruimte in haar staat van Zijn. Ik vroeg haar nogmaals te schreeuwen, meer vanuit haar buik nu en tegelijkertijd te blijven voelen. WHOEAAA!!! De schreeuw klonk nu ruimer, voller en was lager van toon. Ik voelde dat dit het was, dat dit klopte. Pfff, ik voelde me nu steviger en zekerder. De vrouw gaf aan een stevige warmte in haar buik te voelen en er ontstond daaruit een gevoel van kracht. Van de moedeloze vrouw die een half uur geleden naar binnen stapte was niets meer te bekennen. Haar ogen stonden nu helder en strijdbaar. Een transformatie waardoor ze vanuit een heel ander perspectief naar haar situatie kon kijken. Het hielp haar enorm. Wat gaaf dat dit kan! Achteraf was ik best trots.

Dit is wat er gebeurde in één van mijn eerste coachingsessies. Terwijl zij zich overgaf aan mijn begeleiding, begeleidde ik vooral mijzelf want de emoties waren heftig, ook bij mij. Haar transformatie was voor mij ook een transformatie. Ik ben een dankbaar mens!